Menu

Jokamiehenluokan rallikisat Suomessa

Jokamiehenluokka, eli Jokkis, on Suomen harrastajamäärältään suurin autourheilulaji. Lajin suosio maassamme selittyy osin sillä, että jokamiehenluokan tekniset säännöt ovat melko vapaat. Tämä mahdollistaa kilpa-auton rakentamisen lähes mistä tahansa siviililiikenteessä käytettävästä autosta. Lisäksi lajin parissa voi harrastaa ja kisata kuka tahansa, sillä jokamiehenluokassa kilpaillaan niin juniori-, aikuis- kuin senioriluokissakin.

Jokamiehenluokka pyritään tarkoituksellisesti pitämään edullisena ja kaikille avoimena harrastusmuotona. Yksi lajin erikoispiirre onkin autonmyynti; kaikki kilpailuun osallistuvat autot ovat automaattisesti myyntivelvoitteen alla. Auton hinta on noin 1 500 euroa. Kuka tahansa ei autoa voi kuitenkaan ostaa, vaan ostotarjouksen tekemiseen vaaditaan jokamiehenluokan lajitutkinto sekä kilpailijalisenssi. Jokamiehenluokan kilpailuja järjestetään kaikkina vuodenaikoina ympäri Suomea.

Autot

Jokamiehenluokassa käytettävät autot ovat tavanomaisesti takamoottorisia Volkswagen Kuplia tai Fiateja, mutta myös muun muassa Saabin, Fordin, Volvon sekä Opelin etu- ja kardaanivetoiset autot ovat tuttu näky kisoissa. Joissakin kilpailuissa tosin etu- ja kardaanivetoiset autot kilpailevat omassa erillisessä luokassaan. Ennen kilpailua suoritetaan autoille aina turvallisuusasioihin paneutuva katsastus kilpailunjärjestäjän valitseman katsastuspäällikön toimesta.

Kilpailuautojen tekniset määräykset ovat jokamiehenluokassa melko vapaita, mutta pääsääntönä on, että auton tulee olla 4-paikkainen sarjatuotantona valmistettu ehjä henkilöauto. Urheiluautojen tai niihin rinnastettavien jo vakiokunnoltaan tehokkaiden autojen käyttö ei ole sallittua. Autoihin ei saa lisätä osia ja niistä tulee poistaa esimerkiksi etupuskurit ja vetokoukku. Lisäksi autoihin tulee asettaa muun muassa paloseinät ja räjähdyssuoja.

Radat

Jokamiehenluokan kilparadat ovat tavallisesti soraratoja, mutta joitakin kilpailuja ajetaan myös kokoasfalttiradoilla. Talvisin ajoalustana toimii joko maalle jäädytetty rata tai järven jää. Kilparadan suositeltu enimmäispituus on 1 200 metriä ja sääntönä on, että se tulee olla kiinteästi merkitty. Jokamiehenluokan kilpailuissa ei käytetä ratavarikkoa. Rata tarkistetaan aina ennen kilpailua JM-radantarkastajan toimesta.

Myyntivelvoite ja ostotarjousoikeus

Jokainen JM-kilpailuihin ilmoittautunut tai niissä kisaava kuljettaja sitoutuu myymään autonsa, jos siitä tehdään ostotarjous. Auton hinta on tällöin noin 1 500 euroa. Ostotarjousoikeus on kuitenkin ainoastaan sellaisilla henkilöillä, joilla on AKK:n, eli autourheilun kansallisen lajiliiton kyseisenä vuonna voimassa oleva kansallinen kilpailijalisenssi sekä jokin seuraavista; JM-tutkinto, JM-debytanttikortti, nopeuden päätoimitsijalisenssi tai rataleimatutkinto.

Kilpailija tai toimitsija voi tehdä korkeintaan 3 ostotarjousta yhden päivän aikana täytettyään seuraavat ehdot: hän on ilmoittautunut kilpailuun kilpailupaikalla, järjestäjä on hyväksynyt ilmoittautumisen ja kilpailijalta löytyy kilpailuun hyväksyttävä auto. Mikäli yhdestä autosta tulee enemmän kuin yksi ostotarjous, suoritetaan tarjousten välillä arvonta. Auto siirtyy uudelle omistajalle ostotarjousmenettelyn jälkeen kun 15 minuutin vastalauseaika on päättynyt.

Lajin aloitus ja SM-luokat

Kilpaillakseen jokamiehenluokassa tulee kuljettajan olla suorittanut jokamiehenluokka-tutkinto. Tämän voi tehdä jo sinä vuonna, kun henkilö täyttää 14 vuotta, mutta kisaamaan pääsee vasta 15 vuotta täytettyään. Tutkinnon lisäksi kuljettaja tarvitsee kilpailijalisenssin, joka sisältää myös tapaturmavakuutuksen. Nuorten luokassa alle 18-vuotiaat tytöt sekä pojat voivat ajaa yhdessä. Yleisessä luokassa kisatakseen täytyy kuljettajan olla vähintään 18-vuotias.

Jokamiehenluokassa kilpaillaan SM-tasolla yhteensä kuudessa eri luokassa. Nuorille löytyy kaksi sarjaa; takamoottorisarja sekä EVK, joka tarkoittaa etu- ja kardaanivetoisten autojen sarjaa. Lisäksi lajista löytyy naisille oma SM-sarja. Yleisessä sarjassa voi puolestaan kisata niin ikään joko takamoottorisarjassa tai EVK-sarjassa. Joukkuekilpailuja varten Suomesta löytyy oma JM-SM-liiga, johon osallistuu vuosittain vaihteleva määrä joukkueita.

Jokamiehenluokan kilpailuja järjestetään runsaasti vuosittain

Jokamiehenkilpailuja järjestetään Suomessa noin 100 kappaletta vuosittain. Osallistujamäärä vaihtelee kisojen koon mukaan noin 50 kuljettajasta jopa 400 kuljettajan suurkisoihin. Kilpailut käydään yleensä yhdessä päivässä, mutta tarjolla on myös useita monipäiväisiä kisatapahtumia, joissa viimeistään korostuu lajin luoma yhteisöllisyys. Tapahtumissa kierretään kisakumppaneiden pysäkkejä, ihastellaan autoja ja vaihdetaan lajiin liittyviä kuulumisia muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

Satakunnan Urheiluautoilijat järjestävät kaksi jokamiesluokan kilpailua Porissa joka vuosi. Kevät JM -nimeä kantava kisa järjestetään tavallisesti huhtikuun loppupuolella ja Syys JM -niminen kisa puolestaan syyskuun loppupuolella. Yhden päivän kestävissä tapahtumissa kisataan yhteensä 5 eri sarjassa; yleinen EVK, yleinen, nuorten sarja, naisten sarja sekä seniorit-sarja. Osallistumismaksu kilpailuun on noin 35 euroa.

Asfalttiradat ja joukkuekisat

Vetelin Urheiluautoilijat järjestävät vuosittain monipäiväisen Asfalttikunkku XXX -kilpailun tavallisesti toukokuun alkupuolella Kemoran moottoriradalla. Asfalttikunkussa kisataan neljässä sarjassa; naiset, yleinen EVK, yleinen sekä nuoret. Poikkeuksellisen kisasta tekee se, että se kisataan kokonaisuudessaan asfalttipäällysteisellä radalla. Osallistumismaksu Asfalttikunkku XXX -kilpailuun on jokaisessa sarjassa 35 euroa, lukuun ottamatta nuorten sarjaa, jossa osallistumismaksu on 25 euroa.

Joukkuekilpailuista esimerkiksi Classic Liiga on Hollolassa vuosittain järjestettävä tapahtuma, jossa kisataan saman päivän aikana niin alkukarsinnat, finaalikarsinnat kuin itse finaalikin. Tapahtuman järjestää Päijät-Hämeen Urheiluautoilijat. Classic Liigassa joukkueet jaetaan alkukarsinnoissa kolmeen lohkoon ja kukin lohko ajaa 12 lähtöä. Lohkojensa voittajat jatkavat suoraan finaaliin muiden jatkaessa finaalikarsintaan. Karsinnasta finaaliin jatkaa neljä parasta joukkuetta.

Valinnanvaraa riittää

Jokamiehenluokka-kilpailuja löytyy kaikkeen makuun, sillä kisoja järjestetään useita kymmeniä vuosittain. Suosittuja teemakisoja ovat esimerkiksi juhannuksen aikaan käytävät monipäiväiset kilpailut joka puolella maata. Lisäksi eri puolilla Suomea käydään omia aluemestaruuskisoja ympäri vuoden. Myös muun muassa naisille, nuorille, senioreille sekä etu- ja kardaanivetoisille autoille on olemassa omia kilpailujaan. Jokamiehenluokka onkin oiva ja edullinen tapa tutustua rallin maailmaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *