Menu

Missä sarjoissa rallia ajetaan Suomessa?

Suomalainen ralliautoilu on kansallinen ylpeydenaihe. Jo 60-luvulta lähtien suomalaiset kuskit ovat ajaneet Suomea maailmankartalle. Tommi Mäkinen, Juha Kankkunen ja Markku Alén ovat maailmalla tunnettuja tähtiä, joiden saavutuksia tullaan todennäköisesti muistelemaan vielä ensi vuosisadallakin. Jokainen näistä huippukuljettajista on aloittanut kilpa-ajamisen suomalaista alasarjoista ja taistellut tiensä rallin maailmanmestaruussarjaan.

Suomen ralligenre voidaan tiivistää seuraavasti:

  • Suomessa ajetaan rallia useassa eri kilpa- ja harrastesarjassa
  • Sarjoja löytyy perinteisen rallin lisäksi rallicrossista ja rallisprintistä

Rallia voi Suomessa ajaa kilpaa usealla eri tasolla ja luokassa. Riippumatta sukupuolesta, tulotasosta ja iästä, lähes kenelle tahansa löytää itselle sopiva sarja. Penkkiurheilijoille on tarjolla useita kymmeniä rallin osakilpailuja jokaisena vuodenaikana.

Suomesta löytyy useita kilpailu- ja harrastesarjoja eritasoisille kuskeille. Ammattikuskit ajavat rallin suomenmestaruudesta SM-sarjassa, jossa kilpaillaan niin neli- kuin kaksivetoisten luokissa. Harrastesarjoista suurin on niin sanottu F-rallisarja, johon osallistuu niin kokeneita konkareita kuin nuoria kuljettajia, jotka etsivät kilpailukokemusta. Lisää rallisarjoja löytyy myös rallisprintin parista, jossa kilpaa ajetaan 2 000-40 00 metriä pitkällä radalla usean kierroksen verran.

Rallicrossin kilpasarjoissa taas yhdistetään perinteinen ralli ja rata-autoilu näyttävällä tavalla. Omaperäisin suomalaisten rallin sarjoista on kuitenkin Historic Rally Trophy, jossa kilpaa ajetaan vanhoilla nostalgisilla ralliautoilla.

Rallin SM-sarja

Suomen tunnetuin rallisarja on epäilemättä Suomen kansallisen rallin mestaruussarja. Sarjaa on ajettu jo vuodesta 1959 lähtien, jolloin kilpailuja oli vain neljä. Vuonna 2019 sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua, joissa Suomen parhaimmat rallikuskit ottavat mittaa toisistaan. Talvikauden avaa perinteinen Arctic Lapland Rally, jossa kaasutellaan Rovaniemen lumisissa maisemissa. Kesällä taas sarja jatkuu mm. Riihimäellä, Pohjanmaalla ja Turussa. SM-sarjassa ajetaan erikseen kaksi- ja nelivetoisten sarjoissa, joissa suomenmestaruus jaetaan molemmille sekä kuljettajille että kartanlukijoille. Lisäksi tiimimestaruus jaetaan niin ikään kaksi- ja nelivetoisille.

Suomen SM-sarjan ensimmäiset mestarit olivat parivaljakko Esko Keinänen ja kartturi Kai Nuorttila, jotka ajoivat Peugeot ja Alfa Romea -sarjan autoilla. 1970-luvun ja osittain myös 80-luvun menestynein kuski oli taas Kyösti Hämäläinen, joka nappasi SM-kullan urallaan peräti 13 kertaa. Vuonna 1988 uransa päättänyt huimapää niitti myöhemmin mainetta golfin parissa, jossa hän voitti kolme veteraanien SM-kultaa. 1990-luvulla SM-sarjaa hallitsivat serkukset Marcus Grönholm ja Sebastian Lindholm. Grönholmista kasvoi kaksinkertainen rallin maailmanmestari ja kaikkien aikojen eniten MM-osakilpailuvoittoja saavuttanut suomalainen kuljettaja.

F-Rallisarja

Viiden osakilpailun mittainen F-Rallisarja on Suomen suosituin rallin harrastesarja. Sarja tunnettiin 1990-luvun taitteeseen asti F-cuppina. Vaikka kyseessä on harrastelijasarja, sillä on myös oma osallistumismaksuista koostuva palkintorahasto, joka jaetaan kilpailijoiden kesken sarjan lopussa. Kilpailuluokkia sarjassa on yhteensä yhdeksän, joista osa on yleisiä sarjoja ja osa suunnattu senioreille tai junioreille. Alun perin osallistujien kustannukset olivat F-sarjassa varsin pienet, mutta vuosien mittaan ne ovat kasvaneet kiristyneen kilpailun myötä. Nykyään autot saattavat maksaa jopa 100 000 euroa, mutta myös alle 10 000 euron kalustolla kilpaillaan.

R-Rallicup

R-Rallicup on uusin tulokas suomalaisen ralliautoilun kentällä. Vuonna 2018 ensimmäistä kertaa järjestetyn sarjan isot osallistujamäärät ovat tuoneet aivan uutta nostetta lajille. Kyseessä on harrastelijasarja, johon ilmoittautui vuonna 2019 yhteensä 150 autokuntaa. Osakilpailuja tässä sarjassa ajetaan yhteensä seitsemän, joista viimeinen järjestetään Tammisaaressa syyskuussa.

Sarjaan kuuluu erottomana osana myös tunnelmalliset kylärallit, joita on ajettu esimerkiksi idyllisessä Piippolassa. Vuosittainen tapahtuma tuo pieneen kylään keskellä pimeintä talvea yhden vuoden suurimmista autourheilutapahtumista. Toisin kuin monissa muissa rallisarjoissa, rallicupissa reitteihin ennakkoon tutustuminen on kaikissa luokissa kielletty.

Rallicross

Rallicrossissa yhdistyvät rallin ja rata-autoilun parhaat puolet. Lajia leimaavat erittäin tehokkaat autot ja nopeat radat. Kyseessä on hyvin yleisöystävällinen laji, jossa huippusuoritukset eivät jää lyhyellä radalla varmasti huomaamatta. Rallicrossia kilpaillaan SM-tasolla vuonna 2019 viiden osakilpailun verran.

Luokkia tästä sarjasta löytyy yhteensä kolme. SuperCarissa ajetaan nelivetoisilla ja turboahdetuilla autoilla, kun taas Super-rallicross on suunnattu erityisesti takavetoisille autoille. Autokrossi on taas sisääntuloluokka, jossa voi törmätä mitä erilaisimpiin autoihin. Tässä luokassa voi ajaa myös kilpailuvuonna 15 vuotta täyttäneet kuskit.

Rallisprint

Rallisprint on suomalainen perinteinen rallilaji, jossa ajetaan vuosittain kilpaa erilaisissa sarjoissa. Rallisprinttin SM-sarjassa on yhteensä kuusi osakilpailua, jotka kilpaillaan soralla, lumella ja asfaltilla. Lisäksi kilpaa ajetaan Future-cupissa, jossa kilpailut ovat pelkästään asfalttiradoilla. Rallisprint poikkeaa muista rallilajeista siinä, että siinä ajetaan useampi kierros noin 2 000-4 000 metriä pitkällä radalla. Paras kierrosaika on kilpailijan lopullinen tulos, jonka perusteella voittaja määräytyy. Kaluston osalta rallisprintissä esiintyy monenmoista kiituria. Huipputasolla esiintyy nimenomaan rallisprinttiä varten rakennettuja turboautoja, mutta kisaan voi helposti osallistua myös halvemmalla kalustolla.

Historic Rally Trophy

Historic Rally Trophy on monille ralliautoilun ystäville vuoden odotetuin tapahtuma. Sarja nimittäin tarjoaa vauhdin lisäksi kauniita klassikkoautoja. Kyseessä on kuuden kilpailun mittainen harrastesarja, jossa kilpaa ajetaan vanhoilla nostalgisilla autoilla. Sarjaa on ajettu vuodesta 2005 lähtien ja se jakautuu erilaisiin luokkiin auton iän perusteella. Kisaan hyväksytään kuitenkin vain ennen vuotta 1991 luokitellut autot. Historic Rally Trophyyn voi osallistua kaikki kilpailijat, joilla on Autourheilun Kansallinen Keskusliiton myöntämä kansallinen tai kansainvälinen kilpailijalisenssi. Lisäksi kilpa-autoille tulee olla myönnetty Kansainvälinen autourheiluliiton myöntämä HTP-passi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *