Menu

Ralli jääradalla

Ralli on moottoriurheilulaji, jossa ajoneuvona toimivat yleisimmin autot. Rallin kilpa-autot ovat kuitenkin erittäin kaukana tavallisen henkilöauton tehokkuuksista ja alustasta. Kilpa-autot ovat rakennettuja kovaan kulutukseen. Ne ovat suunniteltuja siten, että vaikka auto kiepsahtaisi ympäri katolleen, katto ei kuitenkaan työnny ajajien päälle. Rallia voidaankin ajaa kaikilla alustoilla, kuten asvaltilla, soralla, lumella ja jopa jäällä.

Kilpa-autojen ominaisuudet

Kilpa-autojen ominaisuudet poikkeavat suuresti arkikäyttöön tarkoitetuista menopeleistä. Alustan täytyy olla täysin kaikin puolin säädettävissä, mikä tarkoittaa sitä, että asfaltille mennessä alusta säädetään tiukemmaksi, ja metsään mentäessä löysennetään, jotta auto ottaa kuopat paremmin vastaan. Myös moottorissa nähdään muutoksia. Usein autot on varustettu huipputehokkaalla turbomoottorilla, jotta autot kiihtyisivät mahdollisimman nopeasti haluttuun nopeuteen.

Asioita, jotka eroavat ralliautot normaalista autosta:

  • alusta
  • moottori
  • vahvistettu kori
  • renkaat (valitaan olosuhteiden mukaan)

Vahvistettu kori on ehdoton ominaisuus kilpa-autossa, sillä jos auto kiepsahtaa kymmenen kertaa ympäri katolleen, on kyseessä varma hengen lähtö. Vahvistettu kori takaa sen, että auton katto ei romahda ajajien ja kartanlukijan niskaan onnettomuuden sattuessa. Renkaat valitaan olosuhteiden mukaan; vesikelille ei voi laittaa kuivan kelin renkaita, koska tällöin vesiliirron vaara on suurempi.

Ajomaastot

Maastoja, joissa rallia ajetaan, on myös erilaisia. Maasto voi vaihdella niin tyypillisestä metsäradasta tiukkojen mutkien asfalttiradalle tai jääradalle, jossa rallia yleensä vain harjoitellaan. Jääradalla ajaminen takaa melko hyvän auton käyttökokemuksen, koska siellä autosta voi saada kaiken irti. Auton huippunopeutta voi kokeilla jäällä, ja PRO-tason ajaja saa tästä hyvän tuntuman auton ominaisuuksiin.

Kilpa-auton maastot:

  • jäärata
  • metsärata
  • aavikkorata
  • asfalttirata

Miten jääradalle päästään ajamaan?

Tavallinen kansalainen ilman rallikokemusta voi päästä ajamaan jääradalle helpostikin. Useissa satamakaupungeissa järjestetään ja rakennetaan jääratoja, jotka mahdollistavat jääratakokemuksen maksua vastaan. Automallit vaihtelevat – monesti järjestäjät tarjoavat uusia Tesla-sähköautomalleja radalle. Ensin on opastettu kierros, sen jälkeen voi päästä kokeilemaan rataa ihan itsekseen koko maksetun rahan edestä. Ystävän voi ottaa mukaan.

Jääradan muoto ja pituus

Jääratojen muoto ja pituus vaihtelevat tyypillisestä mutkikkaasta ralliradasta aina kiihdytysmalliseen rataan. Pitkällä ja suoralla radalla on helppo kokeilla auton huippunopeutta ja kuljettajan paineensietokykyä, kun taas mutkikkaalla reitillä voi harjoitella turvallisesti auton käyttäytymistä jäällä. Auton käyttäytyminen extreme-olosuhteissa on hyvä hallita, ja jääradalla nämä olosuhteet saa kokea aidosti. Jää tarjoaa simulaattoria paremman kokemuksen.

Ajoneuvon käyttäytyminen jäällä

Ajoneuvon käyttäytyminen jäällä riippuu täysin kuljettajasta. Se riippuu myös siitä, onko autolla ajamisesta paljon kokemusta, ja siitä, onko kuljettaja kylmähermoinen ja päättäväinen henkilö. Radalla ajaminen tarkoittaa sitä, että tiukoissa mutkissa ei saa hätääntyä, vaan tiukoissakin tilanteissa pitää yksinkertaisesti vain painaa kaasua, jotta auto pysyy hallinnassa. Jäärata-autot ovat yleensä taka- tai nelivetomalleja.

Vetotavasta riippuen auton saa varmasti penkkaan, jos jääradalla ei ole aikaisemmin kokeillut ajaa. Siksi on hyvä kokeilla autolla ajamista ensiksi avonaisella jäällä, jotta penkkaan ajamisen mahdollisuus vähenee. Näin myös auton hallinnan saa kunnolla opittua, ja jääradasta saa paljon enemmän irti. Kokeneesta apukuskista voi olla radalla hyötyä, jos olet aloittelija jäärata ajamisessa.

PRO-ajajat jääradalla

RallyX-kisat ja monet muut jääratakisat tarjoavat katselijalleen unohtumattoman katselukokemuksen. Autot saavat kunnolla kyytiä lumisella tai vähemmän lumisella jääradalla, ja mahdollisuuksien mukaan kisojen voittajasta voi myös lyödä vetoa. Kisoja järjestetään ympäri maapalloa; suosituimpia taitavat olla Red Bullin sponsoroimat kisat. Niissä on katsojia ympäri maapalloa, ja monesti Red Bullin YouTube -kanavalla voi seurata jännittäviä videoita kisojen tapahtumista.

Myös WRC järjestää useita maailmanlaajuisia kisoja jääratarallista, joissa on mukana maailma huippuajajia. Kisoja järjestetään ympäri Eurooppaa, ja niissä on osallistujina vain maailmanluokan WRC-ajajia. Kisojen järjestäminen Pohjoismaissa on myös suosittua. Esimerkiksi naapurimme Ruotsi on järjestänyt useita kisoja vuosien varrella, joten jos kisoihin meneminen katsojaksi kiinnostaa, kannattaa liput varata ajoissa netistä.

Auton säädöt jäällä

Kuten jo aikaisemmin mainittiin, jääradalle tarkoitetut autot poikkeavat suuresti tavallisista kulkupeleistä. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaiselle olosuhteelle on täysin eri asetukset kuin normaalissa ajossa. Jääradallakin nämä ovat erilaiset. Ensinnäkin auton jousitus täytyy säätää oikeanlaiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että sen jousituksen täytyy olla melko jämäkkä täysin puhtaalla jääradalla, koska siellä ei ole möykkyjä.

Jousitus on siis puhtaalla jäällä melko tiukka – toisin kuin lumisella ja möykkyisellä radalla, jossa on myös ylämäkiä. Silloin jousitus täytyy olla puolijoustava, ei kuitenkaan liian pehmeä, jotta ajokokemus ei olisi huono. Renkaiden täytyy olla myös jäälle ominaiset, ja tämä tarkoittaa kitka- tai nastarenkaiden vaihtamista auton alle. Renkaiden pito on tärkeää lumella.

Renkaita eri olosuhteisiin

Niin kuin autojakin, renkaita valmistetaan ralliin ja sen eri olosuhteisiin. Metsään ja hiekkateille renkaiden täytyy olla melko pitävät, jotta tiukissa mutkissa ohjaus ei lähde käsistä aivan täysin, vaan se on hallinnassa. Asfaltille taas napakat ja kestävät, jotta ne eivät kulu hetkessä pois. Jäälle taas hyvät ja pitävät, muuten hupi loppuu lyhyeen.

Loppuajatukset

Ralli ja jääradalla ajaminen ovat yleisesti erittäin viihdyttäviä lajeja, mutta niistä täytyy pitää. Jos huomaa, että jääralli on suuri mielenkiinnonkohde, niin pääsee sitä vapaasti harrastamaan ralliradoille. Jääradalla ajaminenkin onnistuu ilman minkäänlaisia ongelmia, jopa omalla autolla. Järvenkin jäällä ajaminen onnistuu, mutta ota aina sääolosuhteet ja jään riittävä kantokyky huomioon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *