Menu

SM-ralli – Suomen parhaiden rallikuskien koitos

Tiesitkö, että:

  • SM-rallissa on 4 luokkaa ja yhteensä 7 osakilpailua
  • Jaossa on myös yksi tiimimestaruus

Rallin SM-sarja on suurta kansainvälistäkin arvostusta nauttiva suomalaisen autourheilun huippusarja, johon kuuluu nykyään 7 osakilpailua ympäri maata. Kolme näistä jännittävistä osakilpailuista käydään talviaikaan ja neljä ajetaan kesällä. Suomenmestaruus-tittelit jaetaan erikseen neli- ja kaksivetoisten autojen sarjoissa sekä kuljettajalle että kartanlukijalle. Lisäksi sekä kaksi- että nelivetoisille on jaossa yksi tiimimestaruus. SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu käydään perinteisesti Rovaniemellä järjestettävässä Arctic Lapland Rallyssa tammikuun loppupuolella, jonka jälkeen talvikauden osakilpailut jatkuvat helmikuussa ajettavassa Kouvolan Auto-rallissa ja maaliskuun alussa järjestettävässä Joensuun Itärallissa.

Kaudella 2019 Suomen rallimestaruudesta kilpailee joukko lajin kovimpia ammattilaisia. Esimerkiksi vuonna 1987 syntynyt Teemu Asunmaa on voittanut SM1-sarjan mestaruuden vuonna 2017 ja seuraavana vuonna mitalin väri oli pronssi. Helsinkiläinen Emil Lindholm on puolestaan ehtinyt saavuttaa urallaan SM3-hopeaa ja Flying Finn Future Star -tittelin vuonna 2017 sekä SM1-sarjan hopeaa vuonna 2018. Rautaisten kuljettajien joukkoon vuoden 2019 kilpailijoista lukeutuu myös vuonna 1976 syntynyt Juha Salo, joka on urallaan saavuttanut yhteensä jopa 10 suomenmestaruutta ja yhden Kiinan mestaruuden.

SM-rallin historiaa

Maamme ensimmäinen rallin SM-sarja ajettiin vuonna 1959. Tällöin mestariksi nousi helsinkiläinen Esko Keinänen yhdessä parinsa Kai Nuortilan kanssa. Ensimmäisessä SM-sarjassa oli vain neljä kilpailua, joista kolme järjestettiin Helsingissä ja yksi Jyväskylässä. Vuonna 1964 SM-kilpailujen määrä nousi viiteen. Läpi 70- ja 80 -lukujen rallin SM-sarjan ryhmäjakoja muokattiin useaan otteeseen; sarjaan lisättiin ryhmiä ja muutaman kauden jälkeen niitä poisteltiin. Vasta 1980-luvun loppupuolen ryhmäjaot vakiinnuttivat paikkansa aina 2000-luvun lopulle saakka, jolloin uudet SM1- ja SM2 -luokat otettiin käyttöön.

Vuoteen 1993 saakka SM-osakilpailut olivat niin kutsuttuja pimeitä ralleja, eli kuljettajat eivät päässeet tutustumaan rataan kuin vasta kilpailutilanteessa. Käytäntö aiheutti kuitenkin paljon epäluuloja kuljettajien keskuudessa, sillä osa heistä oli vakuuttuneita siitä, että jotkut harjoittelivat salaa osakilpailua varten. Tästä syystä päätettiin suoda kaikille mahdollisuus tutustua kisareittiin etukäteen.

Sarja pysyi samankaltaisena aina 2000-luvun alkuun saakka, jolloin huoltoalue päätettiin keskittää yhteen paikkaan reitillä edestakaisin liikkuvan huoltoautokaravaanin sijaan. Lisäksi kisojen ajankohta päätettiin keskittää lauantaipäiviin Arctic Lapland Rallya lukuun ottamatta.

Autot

Rallin SM-sarjassa kilpaillaan yhteensä neljässä eri luokassa; SM1, SM2, SM3 sekä SM4. SM1- ja SM2 -luokissa kilpailevat nelivetoiset autot ja SM3- ja SM4 -luokissa kisataan kaksivetoisilla autoilla. SM1-luokassa autot ovat moottoriltaan, voimansiirroltaan sekä alustaltaan viritettyjä ja tehoa niistä löytyy 290 – 380 hevosvoimaa. SM2-luokassa puolestaan kilpailevat virittämättömät ja rajoitetummin rakennellut, teholtaan 260 – 310 hevosvoiman autot. SM3-luokkaan pääsevät kansainvälisten sääntöjen mukaan rakennetut autot, joista löytyy tehoa 175 – 190 hv ja SM4-luokassa kisaavat isot kaksivetoiset, teholtaan 200 – 250 hevosvoiman autot.

Tyypillisimmät kilpa-autot luokittain ovat:

  • SM1 – Mitsubishi Lancer WRC ja Peugeot 208 T16 R5
  • SM2 – Subaru Impreza ja Mitsubishi Lancer
  • SM3 – Ford Fiesta ja Skoda Fabia
  • SM4 – Honda Civic Type-R ja Citroen DS3 R3T

Osakilpailut vuonna 2019

Vuoden 2019 SM-sarja alkaa tuttuun tapaan tammikuun loppupuolella Rovaniemellä järjestettävästä Arctic Lapland Rallysta. Talven osakilpailut jatkuvat tämän jälkeen helmikuussa Kouvolassa ja maaliskuussa Joensuussa järjestettävissä osakilpailuissa. Toukokuussa on luvassa Riihimäen osakilpailu ja seuraavassa kuussa puolestaan kuljettajat kohtaavat Seinäjoen Pohjanmaan Rallissa. Elokuussa Laitilassa järjestettävä Oili Jalonen -ralli on SM-rallin toisiksi viimeinen osakilpailu ja koko sarjan mestaruus ratkeaa syyskuun loppupuolella ajettavassa SM-ralli Salo-Turku -kilpailussa. Suomen rallimestariksi kruunataan se kilpailija tai kartanlukija, joka on kerännyt itselleen kauden osakilpailuista eniten pisteitä.

Tiimimestaruus

Tiimien Suomen mestaruuden voittaa joukkue, joka on onnistunut keräämään itselleen eniten pisteitä kaikista ajamistaan osakilpailuista. Yhteen joukkueeseen voi kuulua enintään kaksi autoa. Autojen ei kuitenkaan tarvitse kuulua samaan luokkaan. Kummankin auton suoritukset huomioidaan joukkueen pistelaskussa.

Huomionarvoista on, että vain kuljettaja voi kerryttää joukkueelle pisteitä. Pisteet jaetaan oman luokkasijoituksen mukaisesti riippumatta siitä ovatko muut luokan kilpailijat mukana kisaamassa tiimimestaruudesta. Toisin sanoen luokassaan toiseksi ajava kuljettaja kerää joukkueelleen toisen sijan tiimipisteet, vaikka olisi luokassaan ainoa joukkuepisteitä ajava kuljettaja.

Suomi Cup ja erityisluokat

Rallin Suomenmestaruus -osakilpailuiden yhteydessä ajetaan joka vuosi myös Suomi Cup. Suomi Cupissa kilpailevat autot ovat erityisesti nuorten kuljettajien suosiossa. Cupissa on kaksi luokkaa; SC5 ryhmä F, jossa auton moottorin tilavuus saa olla enintään 3 litraa sekä SC6-luokka, jossa kilpaillaan vuoden 2000 tai uudemmilla, moottoritilavuudeltaan enintään 1 600 kuutioisilla autoilla. Suomi Cup -luokkien lisäksi osakilpailuissa voi olla omat luokat myös uusille WRC-autoille sekä RRC-autoille ja halutessaan järjestäjä voi luoda kilpailuihin erityisiä lisäluokkia kuten Historic, B-junioriluokat sekä Seniori-luokat.

Flying Finn Future Star

Osallistumalla SM-rallin osakilpailuihin luokassa SM3 on kilpailija automaattisesti mukana myös AKK Sports OY:n perustamassa Flying Finn Future Star -ohjelmassa. Ohjelman tarkoituksena on auttaa nuoria suomalaisia rallilahjakkuuksia kansainvälisen uran alkuun. Edellytyksenä on, että ohjelmaan osallistuva kuljettaja on vähintään 18 vuoden ikäinen, ajaa rallin SM3-sarjassa ja sijoittuu luokkansa viiden parhaan joukkoon SM-sarjan viidessä ensimmäisessä osakilpailussa.

Ohjelman voittavalle kilpailijalle on tiedossa täydellinen osallistumispaketti vuoden 2019 Neste Rallyyn autoineen ja huoltokokonaisuuksineen. Toisena palkintona on täydellinen osallistumispaketti junioreiden rallin MM-sarjaan vuonna 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *